Our Team 2018-07-27T10:24:26+00:00

Our Team

Annaïse Dushime
Annaïse Dushime
Mijn naam is Annaïse Dushime Masterstudente Fiscaal Recht (directe belastingen) Host en Mentor bij IamSHERO.

Wanneer mensen mij zien, zien ze niet gauw aan mij dat ik een student ben en al helemaal niet een universitair student Fiscaal Recht.
Ik heb al veel monden open zien vallen en opmerkingen gehoord als:”Woow wat goed joh, ik had dat nooit verwacht…van jou”. Verontwaardigd ben ik niet meer, erg hè? Ach ja, ik ben zelf niet op mijn mondje gevallen en reageer dan ook altijd heel rustig:”Hoezo niet?” Gevolgd door:”Maar hoe ziet zo’n studente er dan uit volgens jou?”
Daar krijg ik dan geen antwoord op, alleen een stilte… Denk hier maar eens over na. Er is schijnbaar een standaard beeld waaraan je studenten van een universiteit kunt herkennen, maar ik lijk er niet op. Kan pijnlijk zijn, toch kan ik het snel naast me neer leggen. Maar voor sommigen is dit nog steeds moeilijk te verkroppen. Dit vooroordeel, deze gedachte wil ik dan ook wegwerken.
Het is 2018! En er moeten geen standaarden en “vooroordelen” meer zijn. Iedereen moet er hoe hij of zij er dan ook uitziet geaccepteerd worden. Een vooroordeel heb je snel, maar die komen vaak uit ontwetendheid, dus 1 kleine tip van mij: Educate yourself! Knowledge is power. Kruip eens in de huid van een ander. IamSHERO is voor mij die beweging.
We empoweren jonge vrouwen en helpen ze vooral met het laten groeien van hun zelfbeeld en het stellen van doelen. Niets is onmogelijk in onze ogen, zolang je er maar hard voor werkt. Ik zet me graag in voor het bieden van dat extra steuntje in de rug, die extra motivatie, netwerk en ook gewoon lekker goeie praatsessies. Gelijkheid en gelijkwaardigheid zijn zo mooi en heerlijk, iedereen zou er van moeten kunnen genieten, maar we zijn nog niet zo ver. Maar met IamSHERO gaan we ervoor. Jij ook?

Suheyla Yalcin
Suheyla YalcinCo-Founder / Content writer
Co-founder & Content schrijver voor IamSHERO. Reïntegratie consulent bij diverse gemeente in het zuiden van het land. Geïnteresseerd in mensen vanaf het moment dat ik geboren werd. Altijd bezig met zelfontwikkeling. Sterke voorstander van samenhorigheid. Ik geloof dat we samen meer kunnen bereiken. Geen droom is groot genoeg. Let’s share our dreams to inspire eachother.
Helene Christelle Munganyende
Helene Christelle Munganyende
Munganyende Hélène Christelle is een schrijver, denker en doener. Tevens zelf-uitgeroepen Beyoncé-analyst. In Brussel studeerde ze politieke wetenschappen. Nu doet ze in binnen- en buitenland onderzoek naar de politieke emancipatie van jongeren met een Afrikaanse migratieachtergrond. Munganyende publiceert in landelijke media zoals de Volkskrant en Vogue Nederland. Ze is vaste columnist bij One World magazine en werkt momenteel aan haar debuutroman. In haar schrijverschap viert ze de vrijgevochten verhalen van de alledaagse zwarte vrouwen om haar heen.
Hajar Fallah
Hajar Fallah
To be continued..
Fadoua Chakor
Fadoua Chakor
Mijn naam is Fadoua Chakor, ik ben 26 jaar en ben op dit moment student.
Mijn passies zijn vooral reizen, fashion en tijd door brengen met vrienden en familie.
Hiernaast ben ik super Internationaal ingesteld en vind ik het belangrijk om up-to-date te blijven m.b.t. actualiteiten op het gebied van mensenrechten, wetgeving en Internationale organisaties die zich inzetten voor de mensheid.
Ik ben lid van IamSHERO omdat ik het belangrijk vind dat wij, vrouwen van kleur of met een migratieachtergrond, op een eerlijke manier kansen krijgen om onze levens te beteren en ons verder te kunnen ontwikkelen om onze droomfuncties te kunnen bekleden. Het is voor mij ondenkbaar dat wij in een moderne West-Europese samenleving leven waar we dagelijks te maken krijgen met oneerlijke behandelingen op basis van kleur en racisme. Ik ben voorstander van de multiculturele samenleving en vind dan ook dat alle culturen hier in Nederland van toegevoegde waarde zijn voor de samenleving en op hun eigen manier bijdragen aan de Nederlandse cultuur.

Wil je contact met me opnemen? Stuur me dan een mailtje via fadoua@iamshero.org

Shanila Ramphal
Shanila Ramphal
Hey you! Mijn naam is Shanila Ramphal en ben 26 jaar oud. Op dit moment ben ik bezig met mijn tweede bachelor Psychologie en heb ik mijn eerste bachelor behaald in Social studies, gespecialiseerd in de richting Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Tevens werk ik bij een deurwaarderskantoor dus zoals je kunt zien is het helpen van mensen mijn passie!
IamSHERO betekent voor mij streven naar gelijkwaardigheid, zelfontwikkeling, liefde voor jezelf en het geloof in eigen kunnen. Niets is namelijk zo belangrijk als deze begrippen. Samen met een aantal prachtige vrouwen willen wij via IamSHERO betekenis geven aan deze begrippen en deze nastreven, op elke manier mogelijk.
Marina Ilondo
Marina Ilondo
Hi there, mijn naam is Marina Ilondo en ik ben een devoted wifey, hardwerkende mama en trotse booknerd.

In het dagelijkse leven heb ik veel plezier met mijn koekiemonster-zoon en probeer ik mijn dochter twee dezelfde sokken aan te houden. Daarnaast organiseer ik workshops en events en moedig ik (jonge) vrouwen aan hun dromen waar te maken en om te gaan shinen op hun eigen manier. #glowgetter

Wil je meer over mij en mijn missie weten?
Neem dan een kijkje op www.marinanubia.nl en join the movement. Een mailtje ontvang ik ook van harte: marina@iamshero.org

Glenda Pattipeilohy
Glenda PattipeilohyCreative centipede
Werken aan een gelijkwaardige samenleving.
Om te beginnen in Eindhoven o.a. samen met bad ass women of colour uit Eindhoven. Doe je mee?

In het dagelijkse leven houd ik me veel bezig met de Molukse, Indische diaspora, mode en het onderwijs. (Ja, ook in combinatie!).
Sta ik voor de coolste klassen met jongeren van 12 tot en met 21 jaar als #jufGLEN.
Ben ik voornamelijk bezig met concept development, communicatie, productie en sales voor verschillende partijen.

Zero-waste is een nieuwe hobby van me, super uitdagend, maar het is niet onmogelijk om rekenschap te houden met Moeder natuur en haar kids aka us 😉

IamSHERO is opgezet vanuit de intentie dat er meer gewerkt mag worden aan gelijkwaardigheid, gelijkheid, saamhorigheid, ongeacht je gender, culturele-/ religieuze-/ intellectuele- achtergrond en noem alle labels maar op.
Met IamSHERO investeren we onze tijd en energie om ons te richten op de inhaalslag die jonge vrouwen van kleur nodig hebben. Dat betekent dat ik en wie dan ook af en toe ff met onze privileges en onze backs from the windows to the wall zouden moeten staan om anderen de ruimte te bieden om te investeren in de inhaalslag, zodat we uiteindelijk gezamenlijk gelijkvoet op ons eigen avontuur kunnen, zonder onnodige tegenslagen (lees: BIjv. stapelen op school, niet aangenomen worden bij bepaalde sectoren op de arbeidsmarkt vanwege stereotyperende vooroordelen als redenen e.d.).
Wat in het professionele leven gebeurd, ontwikkelt zich eerst in de microbewegingen bij jouw thuis, online, offline, op straat, in onze dagelijkse handelingen. En ook daar zet IamSHERO zich voor in!

Peace!

G