RAMADAN – In gesprek met Fadoua

Ramadan, hoe wordt dit ervaren? De beste manier om hier achter te komen is om in gesprek te gaan met hen die hieraan participeren. Of om er zelf aan mee te doen, idee?

We gaan in gesprek met onze eigen SHERO Fadoua.

Hoe oud was je toen je voor het eerst mee deed met het vasten tijdens de vastenmaand?

Ik denk dat ik een jaar of 9 was toen ik voor het eerst ging vasten. Mijn ouders vonden me veel te jong om te vasten, maar ik bleef zeuren tot ze me mee lieten doen. Ik heb toen uiteindelijk 27 dagen van de ramadan mee gevast. Het was gelukkig goed te doen i.v.m. de korte dagen tijdens de winterperiode.

Waar vier je het liefste de Ramadan?

Ik vier het het liefst thuis met mijn familie. Ramadan is voor mij echt een tijd van samen zijn en saamhorigheid. We zorgen er altijd voor dat we gezamenlijk eten, iets wat door onze drukke schema’s niet vaak meer voorkomt. Ramadan en het Suikerfeest thuis vieren dat hoort er voor mij gewoon bij.

Hoe bereid jij je voor op de Ramadan

Ik denk dat ik me vooral mentaal voorbereid op het feit dat ik niet meer overdag mag eten. Het is voor mij vanzelfsprekend dat ik in de ochtend ontbijt voordat ik het huis verlaat, dus het is erg wennen wanneer dit niet meer kan. Ik probeer ook nog al mijn lieveling gerechten te eten voor de Ramadan begint, zodat ik ze niet te veel hoef te missen. Verder denk ik altijd goed na over wat ik wil bereiken in de Ramadan qua voornemens.

Wat is de meest voorkomende misvatting die je ooit gehoord hebt over het meedoen aan de Ramadan?

Dat de Ramadan niet gezond kan zijn omdat je zo lang niet eet en drinkt. De Ramadan is een maand van bezinning, zelfreflectie, zelf-discipline en saamhorigheid. Je eet in de ochtend genoeg voedingstoffen om de dag te overleven.

Hoe combineer je het vasten met het studeren en/of werken? Welke tips heb je voor het vasten?

Ik combineer het door het gewoon te doen! Als je weet waar je het voor doet dan zul je gedesciplineerd zijn. Het wordt automatisch ook een stuk gemakkelijker om het vol te houden. Ik probeer verder gezond te eten, zodat ik me fit voel wanneer ik naar school of werk ga. Een tip voor de volgers is: probeer een keer mee te vasten, het zal je verrassen hoe snel je lichaam went aan de Ramadan. Je lichaam krijgt rust en het is meteen een detox.

2018-06-24T17:49:52+00:00